Vandra med oss på Skagagården

Bli ett med naturen

Sugen på att vandra? Vi har sällskap och planering klar! Det är bara du som fattas.


Två dagars vandring med guide längs vackra Edsån. Vi ordnar mat och husrum. Du behöver bara njuta!

 

Vi går ut 2-4/7 och 30/7-2/8 

Vandringspaketet innehåller 2 dagsvandringar med guide och 2 övernattningar i delat tvåbäddsrum på Skagagårdens vandrarhem med mat. Ankomst kvällen innan vandringen. Du kan givetvis boka enskilt rum mot tillägg.

Vandra i skog och längs vatten

Att vandra längs Edsån är trivsamt både för den ovane vandraren och naturnjutaren. Edsån rinner från Unden till Viken. Det är en sträcka på ca 9 km för en fågel, men en å vill söka sin egen väg genom landskapet, så vandringen blir några kilometer längre. Vi går genom kultur- och naturlandskap och för att du ska känna dig riktigt ledig fixar vi måltider och förflyttningar. Vår guide följer med så du slipper hålla koll på kartan. Ren njutning.


Unden spegelblank

Dag 1 är en kväll. Incheckning på Skagagården och kvällsmat. Lite samtal om kommande dagar, och kanske en kvällspromenad till Unden?

 

 

Dag 2 Vi ses vid frukosten. Dagen planeras och vi fyller på fika i ryggsäcken. Nu är det dags för skjuts till Sätra där vi startar promenaden uppströms. Det är vackert! Ofta så vackert att ingen finner ord. Men ibland vill man ju veta vem som kvittrar eller vad som växer. Vår guide kan berätta. Vi tar fika vid ån, och låter upplevelserna blanda sig med varandra. Det är så skönt att bara vara, och se hur det plaskar lite i vattnet. Vi möter upp med lunch lagom till nästa paus. Mat smakar så gott ute! När Unden öppnar sig framför oss fikar vi en stund och unnar oss lite vila. Vill du ta ett bad är detta ett bra tillfälle! Vi andra tittar på. Tillbaka på Skagagården vilar vi en stund och ses till middag.


Dag 3 ses vi till frukost igen. Precis som dagen innan får vi med fika till förmiddagspausen. Nu går vi på östra sidan av Edsån och medströms. Så olikt dagen innan, och ändå så likt. Fikapausen lärde mig att fågelsång inte stör tystnaden. Se där! ett samtalstips. Lunchen är förberedd och lite vila är skönt. Det är inte så långt kvar till Sätra. Där väntar skjuts tillbaka till Skagagården med kaffe med dopp (i Viken?) på vägen. Vi andra tittar på idag med.

 

Vandringen startar oavsett väder, men kan justeras. Tag gärna med egen termos och glöm inte regn- och badkläder

 

Vandringspaketet Edsån kostar 2800 kr/person och innehåller:

  • 2 lätta dagsvandringar (11–13 km) med guide
  • Samtliga måltider i programmet
  • 2 övernattningar i delat tvåbäddsrum på Skagagårdens vandrarhem (inkl lakan, handduk och städning)

 

Ankomst till Skagagården kvällen innan vandringen. Tillägg för enskilt rum 500 kr.

 

Om du vill stanna kvar på Skagagården påminner vi om att var 5:e natt är gratis, och paketnätterna räknas!

Bilder från tidigare vandringar

Vandra i skogen
Vandring kring Edsån
Vandring kring Edsån
Njut av att vandra i skogen
Trädkonst
Picknick i skogen
Vandring kring Edsån
Vi lagar maten åt er
Mat under vandring
Vandra i skogen kring Skaga & Sätra
Gott om djurliv

För frågor och anmälan, kontakta Skagagården på 

mejl, eller telefon 0505-23038